Stickat till Advent!

Advent…

En mysig tröja till varje Advent 

Advent betyder ankomst.

Traditionen säger att advent inleder fastan inför julhelgen med allt förväntat överflöd. Några av oss har tagit ut festligheterna i förskott och börjat med novent. Vi har smygstartat julen. Det är väl lite tidstypiskt tänker jag. Att behovstillfredsställelsen ska vara omedelbar och att vi har svårt att stå ut i mörker.

För mig kommer advent med ett särskilt sken, lite mer stjärnklart ute och stjärnglans inne.

Bild: Lisa Schmidt.
Krönikör by GOOPY.

Basic Apparel. Ett danskt varumärke som står för miljövänligt mode som får dig att känna dig bekväm.

Då ger jag mig tid att sjunga långsamhetens lov. Jag struntar i propåer såsom att virka eget tomteskägg, vara händig i halm eller att fisken ska i blöt. Jag kan drista mig till pepparkaksbak med färdig deg eller kanske tälja en skinkpinne. Jag ska lukta på hyacinter, dricka glögg och mysa i stickat. Jag ska pynta med nytt och med gammalt som är gjort i slöjden. Jag ska slå in paket till nära och kära och skänka en slant till mer behövande.

För i år vågar jag tro på att det blir som vanligt. Att vi kan ses. Och oavsett om ni väljer att fira advent traditionellt eller okonventionellt, i överflöd eller spartanskt, tillsammans eller kanske inte alls så hoppas jag att den blir precis som ni önskar.

Och som en god vän säger, ta det lugnt, det blir jul ändå

//GOOPY´s alldeles egna krönikör Lisa Schmidt

Dedicated! Svenskt varumärke från Stockholm som skapar kreativ, hållbar och dedikerad Street Fashion för dig.